3.07.2013 г., 21:08 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
545 0 2

Бавно пропълзява смълчана нощ,

вятърът - тревога и безумие.

Търпеливо очакване в полумрака

на подгонените сенки.

В глъбините на кръвта отеква жажда,

заглъхва в тях стихията на сенките.

Рисувам те

и сливам се с теб завинаги.

През мен гледат очите -

дъхът, отпит от утринните роси

пронизва ръцете ми, изгорели от обич.

Потъват мисли отронени

в зазиданите късчета време.

Ако слънце пробива

мъглявите облаци на сърцето ми,

ако вятърът нашепва

нежната си мелодия в ухото ми,

ако още съм уханна и очаквана,

ако целувам очите ти,

ако ме галят устните ти,

ако те има -

моля те, ела...

© Татяна Цвяткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??