1.10.2009 г., 12:38 ч.

Очакване 

  Поезия » Оди и поеми
799 0 1

1.
Протегнатите ми ръце
от очакване отмаляха...
Чакам вече толкова тъжни 
и безрадостни зими.
Току-що дойде,
а вече си тръгваш?
Не се безпокой за мен!
Върви... А аз? 
Аз пак ще се унеса -
ще ми мине...

2.
Когато си отиваш -
моля те -
притвори тихо вратата,
за да не се пробудя...
А на сутринта ще реша,
че просто съм те сънувал.
За да продължа да дишам,
трябва да повярвам -
сън е било,
сън и заблуда...

3.
Можеш да се върнеш -
още днес, още утре,
или след сто зими...
Чакайки те в празната стая,
заедно с часовника,
постоянно ще шепна твоето име...

© Марио Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??