17.11.2014 г., 18:12 ч.

Очакване 

  Поезия » Любовна
469 0 7

ОЧАКВАНЕ

 

Красимир Трифонов

Пламена Владимирова

(поетичен диалог)

 

Красимир Трифонов

 

Отидох рано, беше тъй студено;

минута, пет, петнайсе, вече час...

Седя и чакам, мислейки смутено,

дали да се надявам още аз!?

 

Очите ми отчаяно те търсят;

отронват се сълза подир сълза...

Студът на вън със болка ме разтърсва

и хлад в душата бавно изпълзя...

 

Представям си те - приказна и бяла;

далечна, близка, толкова добра..

Пристигаш и отново си отиваш!

Прекрасно цвете, или зла съдба?...

 

В косите ти ветрецът тих запява;

в очите ми се спират две сълзи...

Далечна ти за мене си оставаш;

дъхът прекъсва в моите гърди...

 

Къде ли да те търся по Земята?

Кого ли да попитам; не; не знам -

дали небето, или пък Луната...

Къде ли да се лутам толкоз сам?..

 

Кажи ми, мила, моля те, кажи ми

дали я има нея - Любовта?

Дали се крие в светове незрими,

или самичка броди по-света?

 

Защо ли питам, може би не знаеш...

Едва ли си я срещала, нали?

И може би за нея ти нехаеш?

Дали се лъжа, о, кажи, дали?

 

Защо ли пиша щом като те няма?

Защо ли пиша, щом като горчи?

Защо ли пиша - всичко е измама!

Защо, щом нечие сърце така мълчи!

 

Пламена Владимирова

 

Мълчи сърцето мое, притихнало, окървавено,

изтръгнато насила от влюбените ми гърди,

утеха да намери скита се сега ранено,

разбито е на хиляди парчета от любов, уви.

 

Кажи ми, мили, кажи ми ти на мен, любими,

защо разминахме се с теб в нощта?

Помниш ли ти нашите любовни думи,

или всичко помежду ни е било лъжа?

 

Недей ме търси нейде по Земята,

не питай никой, нито Слънце, ни Луна.

Часът на срещата изпуснал си отдавна,

не отронвай ти за мен дори сълза!

 

И питаш ме дали любовта си заслужава?

Дали я срещнах да се скита нейде по света?

Да, срещнах я в очите ти, но бе отдавна,

а после безвъзвратно ни остави в горчива

и безкрайна тишина...

© Пламена Владимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси, Ани!
  • Подобна компилация винаги ме е вълнувала.
    Поздравления! Ана
  • Благодаря Юле за хубавия коментар!
    Ачо изчезнах временно, но скоро ще се завърна
    Хубава вечер от мен!
  • Да се притеснявам ли че не те виждам в сайта!Или просто е временно!Извени ме ако съм ти досъдил!!!
  • Сърдечно ти благодаря, Ачо!
  • Магия е да чета твойте стихове Пламе !И в дуо и без за мен ти си поетеса която знае как да направи стиха Пламенен!Много добър синхрон се е получил в това дуо!!!Поздравявам ви!!!
  • Искам да благодаря на талантливия поет Красимир
    Трифонов (само да уточня,че това не е sinoptic),
    че ми позволи върху този негов прекрасен стих
    да допиша поетичен отговор!
Предложения
: ??:??