Очаквах да бъда разбит и съкрушен,
без никакво желание и копнеж,
да не искам да идва утрешният ден
и да се чувствам във водовъртеж.
Очаквах очите ми да бъдат навлажнени,
да бъда с наведена глава
и чувствата ми уморени
да не търсят допира на чужда ръка.
Очаквах, че слънцето ще изгрее,
но няма да го зърна,
а мракът ще ми се изсмее
и ще ме накара да го прегърна.
Потънал в очакване, разбрах,
че не е нужно да се предадеш
и нещото, което осъзнах -
по-добре ръка на хубавите неща да подадеш.
Животът ще свърши утре или вдруги ден,
но не искам този живот да бъде за мен.
Листата ще паднат, а после отново ще се преродят,
дъждът ще завали, но не е нужно лошите мисли да ни наводнят.
Ако всичко свършваше, както в началото,
тогава едва ли някога щеше да има край,
а щяха топли тръпки да ни побиват по-тялото,
осъзнавайки, че се намираме в един рай.
© Радо Мотърников Всички права запазени