19.05.2022 г., 6:55 ч.

Очи с цвят на кадифе 

  Поезия » Любовна, Философска
303 1 2

                 

             Очи с цвят на кадифе

Момичето с очи кафяви с цвят на кадифе,

красиви, не търсят и не обещават нищо те.

Усмивката и красива грее на нейното лице,

красиво момичешко лице с душата на дете.

 

Върви с красива походка, с нежна снага,

едно красиво момиче пораснало в жена.

Идва при мен късно вечер и остава тя в съня,

една красива илюзия си отива рано сутринта.

 

Идва и си отива тя от мен с чаровна усмивка,

а с мен отново остава моята любима тъга.

А госпожа Самота ни посреща на пътната врата,

и слагам три чаши вино за моята стара компания.

 

Ще мине време и отново ще се появи тя,

красивото момиче с очи с цвят на кадифе.

Ще се усмихне и пак ще стопли моята душа,

една красива нежна жена, едно пораснало дете!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??