9.03.2011 г., 20:45 ч.

Очите ми задръж! 

  Поезия » Философска
526 0 3

"Очите ми задръж!"

Ласкави са твоите ръце,
принцесо на нощта,
но какво ли знаеш ти?
Къде е сърцето ти?
Къде са сълзите ти?
Хайде, махай се, отлитай -
душата ми е гроб,
душата ми прилича на муха,
размазана от ласкавата ти ръка!

Нима аз плача?
Ти се лъжеш -
това е кръв,
това е кръв и пепел.
Кръвта на простреляна в гърдите птица,
пепелта - след кладата плътта...

*                     *                      *
Ласкави са твоите ръце,
принцесо на нощта,
ала иди и милвай друг!
Моята кожа
е пътят на болката,
ръцете ми са овъглени клони,
очите ми...
... очите ми задръж!

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??