1.09.2017 г., 23:32 ч.

Очите на поета 

  Поезия
366 0 0

Ти вглеждал ли си се

в тези очи,

'дето откриват нови планети,

в които без свян сърцето тупти,

в които и на затъмнение слънцето свети..

Те са различни от всички –

огледало не са,

а цял свят – приказен, цветен,

в тях всяка нотка е звук на любовта

и всеки звук е нота без песен..

Такива очи виждат

абстрактно,

излъчват тъга в полъха нежен,

обрисуват я друга, дори непонятна,

и болката става чиста, небрежна.

Теб гледали ли са те

такива очи...

които тихо ти галят душата,

чиито искрици сбъдват мечти

и в пустошта проектират красотата.

Ти вглеждал ли си се

в очите на поета?!

© Емилия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??