5.02.2020 г., 7:51 ч.

Ода за месеца на любовта 

  Поезия » Оди и поеми
577 0 0

Ода за месеца на любовта
/хумористично/

Уверена съм, силна, много смела,
усмихната, безкористна и...верна.
От години хвърлям дълго ласо
и улов чакам,някой да преметна !
А, ласото се скъса по средата
и взе , че падна в жабешкото блато.
Прицелих с лък...ха, дано успея
с валентинка от добрата фея,
изпънах го и, ха, дано уцеля,
стрелата взе, че счупи апогея.
Тогава рекох, с пушка да опитам
и сто патрона във цевта натиках
с патронаж и няколко зенита.
Вдигнах мушка, ама на високо ,
като в нашето държавно тото.
Разклатиха се няколко будила.
Беда!От горския, къде да се укрия?
Извих снага и защтраках с пръсти
горският разбра и се прекръсти.Със стар билет, 
не мога да ловя.
Ще карам февруари май на пости!
Нора

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??