3.03.2021 г., 13:42 ч.

Ода за трети март 

  Поезия » Оди и поеми
742 0 1

За теб родино жертва бяха,

на Господ дадоха и тяло, дух.

Днес време е да почетем делата,

историята да се помни и след нас.

 

Изпълнени били са с идеали,

живот отдават за родина, род.

И колко тази жертва значи,

цената днес да сме народ.

 

Но свободата трябва да се пази,

за нея се воюва всеки ден.

Защото този подвиг задължава,

и нея, него, теб и мен.

 

Към небесата Шипка се издига,

на връх висок от камък и гранит.

Напомня ни за епопеята тогава,

телата бранещи ни като щит.

 

Глава България високо вдига,

със гордо чело за да бъде днес.

На тирания казали сме стига,

да се помолим време е на този ден.

 

И в храма свещи да запалим,

да помълчим на падналите в чест.

И молим ти се Господи пази България,

от туй нуждае се родината и днес!

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??