12.03.2021 г., 21:15 ч.

Одрин 

  Поезия » Гражданска, Оди и поеми
532 0 0

ОДРИН

 

 Денят е бил съвсем обикновен

 Небето свъсено и мрачно

С облаци надвиснали, студен

За Март е време обичайно.

В далечината крепост от гранит

Говори се, че никога в плен не ще попадне Легендите превърнали са я в мит,

Че някога в ръцете на врага ще падне.

Строена е от инженери знайни

Тя Одринската крепост се нарича

Забулена е в много тайни

Истории, легенди, притчи.

Тогава в този ден обикновен

Отекнаха безброй артилерийски залпа

 И падна тази крепост в плен

Прославяйки на Българската артилерия таланта. Празнувайте артилеристи славни

Изпълнили душите си с порив чист,

За сетен път доказвайки, че няма равни

На Българския войн - артилерист.

 

Христо Христов

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??