14.03.2023 г., 9:38 ч.  

Огледален свят 

  Поезия
648 1 3

Огледалото сякаш беше вампир - изсмукваше всяка негова сила. Усмивката му я нямаше вече.

Той се оглеждаше в огледалото дори и , когато спеше, астралния му дух се прокрадна в тъмното и онзи вампир отне и него.

Тогава Георги стана от леглото. Отърси се, малко и взе телефона : "седем неприети, Луси" той я набра но никой не отговори .В стаята беше тъмно. Само той и злокобното огледало. На моменти се плашеше от него. Изпитваше неописуем страх. Трепереше. Всяка нощ имаше тензионно главоболие, което не му даваше мира. Всяка нощ се повтаряше едно и също.

Огледалото беше изсмукало енергията му- сякаш с това се "хранеше", Георги беше като призрак. Тъмни дрехи. Тъжна гримаса. Просто нямаше мотивация да живее, просто съществуваше.

Луси , го напусна. Не го харесваше такъв - омърлушен , окаян. Сякаш беше мъртвец. Може би за нея изглеждаше така, може би той искаше точно това - да я отдалечи от себе си. Да остане сам с множеството огледала , които си беше накупил.

Беше си изградил хъб - комютъризиран свят в апартамента си , там беше и холограмата на Луси. 

Напълно беше полудял. Да живее с холограми. Да лежи до холограмната си жена , която изчезва , когато токът спре.

На Георги му беше все едно , той беше "мъртъв" и единстветото , което го отешаваше беше - огледалото.

Фикс идея му беше да прави секс  в стая с много огледала , да гледа как други правят секс в огледална зала , да ги снима , да се пипа при вида на голата плът пред очите му , да свършва от мисълта ,че той може да е там и да спуска език по голите женски тела, вместо да е сам в хъба на холограмите си , на саме с аутистичното си съзнание.

Георги беше ненадминат любовник, знаеше точно всяка част на тялото без да е чел учебници по анатомия. Докоснеше ли те, с един допир подлудяваше цялата душа в теб. Такъв си бе , Георги , властен. Такава си бях и аз на него подвластна.

 

13/03/2023г.

© Karolinne Kolewa Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

40 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами не, не е стихотворение. Но и истинска проза не е. Графоманщина е, ако питате мен. А всъщност авторът знае ли какво е холограма? Нещо унгарско? Нещо с Нобелова награда, има ли нещо такова. Като видя такива неща умирам от смях...
  • Тъй, като мина предизвикателството, ще си задам въпроса, който ми хрумна още щом прочетох.
    Така мисля е коректно.
    Това стих ли е?...
    Това беше.
    Ще ми е интересен отговорът на автора, особено с този тежък псевдоним.
    Благодаря предварително.
Предложения
: ??:??