18.04.2013 г., 11:47 ч.

Оглеждайте се 

  Поезия » Гражданска
342 1 0

И днеска аз ви казвам пак,
оглеждайте край вас човека,
защото няма по-голям глупак
от онзи с чуждата пътека!

О, всеки има собствен път
и дните  ни са преброени.
В живота хората вървят
и не правят чести смени...

Но ний, когато не сме в час,
не правим нищо, не градиме,
партина нямаме след нас,
зачеркнато е наш′то име.

Тук всеки носи свойта чест.
И той е длъжен да я пази!
Да има  свой път и адрес,
а не след някого да лази...

Ний все ламтиме за пари!
Защо ни е това богатство?!
Не спим от Злоба до зори,
за мен това е светотатство...


   2006 г. Техеран

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??