14.11.2012 г., 12:14 ч.

Огнище 

  Поезия
786 0 5

                                               ОГНИЩЕ

 

           Нощта спуска черен воал,

           спазъм стяга душата,

           птица с крясък прелита,

           болката гнездо си свива!

 

           Студът път си проправя,

           очите, приковани в мрака,

           търсят ръката нежна,

           буца в гърлото засяда!

 

           Сълзите напират отвътре,

           поглед отправям нагоре,

           безпомощни и безсилни,

           в БОГ търсим надежда!

           Бавно и мъчително

           гасне огнището!

 

            Бонка Василева

 

© Бонка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??