Огън и лед.
Любов на неуспех обречена.
Огънят бе така ярък, топъл и загадъчен.
А ледът – студен и красив.
Но огънят не може да живее със студа на леда,
а ледът не може да съществува,
заради топлината на огъня.
Любов красива, необятна, невъзможна.
Такава бе и любовта на едно момиче и едно момче.
Невъзможна.
Тя бе лед, а той – огън.
© Nati Petkova Всички права запазени
Според мен щом нещо съществува вече е възможно.
Дори и да е връзката между леда и огъня.
Макар именно това сравнение да ми хареса много, защото е олицетворение на творбата и е дошло от душата, което е най значимото.