30.12.2018 г., 20:30 ч.  

Огън и лед 

  Поезия » Любовна
558 1 1

Твоя свят е леден и самотен

северен, полярен край....

Ти далечен и сиротен

не разбираш моя рай.

 

Моя свят са огнени пожари

и ухае на море

пясъка му ситен жари

чайки са с разперени криле....

 

Твойта нощ е толкова студена

голи клони, ледени поля

и душата ти трепери наранена

безнадеждно влюбена, сама.

 

Мойта нощ са залези горещи

смело газещи в огън тих

бурни страсти и внезапни срещи,

за да ги превърна в кратък стих.

 

Огън съм, стопявам ледовете

и от лед превърнах те в река,

но ме спират страховете,

че ще угасиш ме с твоята вина....

 

© Nina Toshich Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубава и чувствена лирика! Докосва и облагородява. Поздравления от мен , Нина и пожелания за благодатна и щастлива Нова Година!
Предложения
: ??:??