Огън жена
С коса дълга червена сякаш огнена е тя
една красива жена с усмивка на уста
пее песен народна от сърце и от душа,
песен за млади влюбени, за любовта!
Пее своята песен па се хваща на хора,
хора народни български ведно с хората.
И свирят гайди и забие тупанджия с тупана,
играят краката им, играят и техните сърца!
А вечер когато отново в къщи е сама,
с четка зад статива рисува една красота.
Изразява тя себе си в картина красива
и грейва пак усмивката на нейната уста.
И запява си пак любима песен една,
излязла от народа, изпълнява я от душа!
А хората и се радват и танцуват хора,
пеят заедно и се веселят забравили тъга!
© Валентин Миленов Всички права запазени