24.02.2021 г., 7:36 ч.

Огън от любов 

  Поезия » Любовна
311 2 3

Аз те чакам сам във нощта, 

тук- под стария явор. 

На Бог въплатил съм мощта

и стихията на дявол! 

 

Ела при мен в мрака и ти -

като грях и изкупление... 

Ще пазят плахите звезди

в тайна наш'то прегрешение! 

 

Ще отлитна с тебе далече -

в моя вихър ще си като прах.

И във миг - кратък и вечен, 

ще познаем и смелост, и страх... 

 

Ще откриеш мойта стихия - 

в теб тя ще разпали искри, 

но помни - тази магия

сърцата ни ще изгори! 

 

Ще боли много! Да, зная! 

Но обичта в твойте очи

ми е по-скъпа от Рая

и от всички святи лъжи! 

 

Нека огънят в нас да не дреме

и мъчително да не тлеем! 

Нека изгориме без време, 

но поне истински да живеем! 

 

© Калин Пантов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, Скити! Явно съм успял да го пресъздам. Радвам се, че си го почувствала!
  • "Ще боли много! Да, зная!
    Но обичта в твойте очи
    ми е по-скъпа от Рая
    и от всички святи лъжи! "
    Много красива и силна любов! Изгаряща!
  • Сърдечно благодаря, Вальо! Наистина съм изненадан, и то - безкрайно приятно! Дано да успявам да покривам и за в бъдеще, висотата на очакванията ти!
Предложения
: ??:??