1.08.2005 г., 19:57 ч.

ОЙ-ЛА-ЛА-ЛА-ЛА 

  Поезия
1314 0 3

ОЙ-ЛА-ЛА-ЛА-ЛА

Ой-ла-ла-ла-ла, ти се превъзбуди,
щом повторих: "Мъртвите очи
търсят след смъртта печални пеперуди!"
Ти подай ръка! И замълчи!

Докосни с душа Тялото на стиха.
Ето Го - измъчи се да бди.
Погледни Го, как Го раздробиха!
И Го мачкат гъгнещи ели.

А онази златна, късна трепетлика,
нощем хвърля сянка на пегас.
Ти какво съзря, когато те раниха
с безподобно: "Мръсен педераст".

Затова си тук. Плачейки гадаеш
на какво миришат детските сълзи.
Сам не знам. С болка ще признаеш -
със смъртта напук живота размени.

Ой-ла-ла-ла-ла, ти се превъзбуди,
щом остави в Тялото следа.
Сред треви заспа. В сънищата луди
рима те докосна, ха-ха-ха.


©
Марин Лазаров

© Марин Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??