25.03.2007 г., 10:06 ч.

Оживявай 

  Поезия
555 0 4
 Оживявай
    
           "...Господи, колко си хубава!.."


Оживявай, море в думите,
душите почисти
от грешницата – кал.
Ти ветре, Северен, задухай
и извести ни с песен,
че си го видял!

Не тъгувай, море, не тъгувай,
изящни вълни разпусни –
със косите зелени целувай
полунощни искрящи звезди.

Ти съзираш ли фара в мъглата –
в ритъм строен,
отново припламва?!
Колко мами те днес свободата?
Спри, зелено море!
Спи... химера измамна!

25.03.2007г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??