Отново е пролет,отново цъфти!
Забързани в полет живеят мечти.
И дишаме леко,дочуваме смях.
Старите пътеки,забравили сняг,
отново възлизат по зеления скат...
Нощем звездите топло трептят.
Отново се завръщат птичите ята.
В старите къщи заживява песента.
Тръгна си зимата.Ручей тихо шепти.
Дърветата кимат:кой ли още спи?
© Стойчо Станев Всички права запазени