22.11.2008 г., 16:32 ч.

Октомври 

  Поезия » Пейзажна
812 0 7

Върхът на дървото люлее небето
и целият свят се завърта.

Начева октомври с дъждовни откоси
и серпентините жълти.

Овесва се грозде, наливат се дюли,
 капят сладки презрели смокини.

Заминаха птиците, вятърът жули
с резки, дрезгави длани комините.

Върхът на дървото люлее небето
и целият свят се завърта.
Октомври златисто пилее си дните

и ненадейно се свършва в четвъртък.

 

© Дора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??