Пристигна пролетта, но мокра,
окъпана с дъжда навън,
облечена в зелена рокля,
пробужда се от дълъг сън.
Но слънцето зад облак се протяга,
с усмивка топла ще я изсуши,
а пролетта ще облече тогава
красива рокля с цветове - лъчи.
Децата малки ще се радват
на птиците, долитнали от юг,
и всичките усмивки ще показват.
Окъпана отново пролетта е тук!
© Ивелина Цветкова Всички права запазени
Светъл пролетен стих! с обич, Ивелина.