На всичко готвено
съм редовен натрапник,
най-желана подправка
и лек за болезнената
менструация.
При лош дъх, познайте
до кого прибягват?
"Уинтърфреш" ряпа да яде!
Нито ароматна съм
като чубрица.
Вижте и глухарчето -
навсякъде се свира
и да не търсиш,
пак си го намираш.
Духнеш ли му
многото
мини-поли-хеликоптери,
и си пожелаваш...
да затвориш очи
и пред режисьора
(обикновено дървото)
да се филмираш...
и литнат ли нагоре,
чакаш да се лепнат
върху някой крилат
вестител.
Ако не... дъждът ги поваля,
ама никнат... не се спират...
а видят ли ме мен
какво си пожелават:
"Дано не ми се падне
в мойта порция"
За мене никой не казва:
"Как обичам магданоз"...
"Как го мразя"...
просто ме премахват,
за да не им се набивам
с хлорофиления цвят...
Никой не изпитва
силни чувства към
магданоза...
© Нежното Ласо Всички права запазени