25.06.2017 г., 0:27 ч.  

Нобел и Оскар 

  Поезия
688 0 0

 

Животът си тече в обичайно русло -

от памтивек така е – още от Аврам.

За мизантропа скучен е, без лустро,

за други тук е рая на Ева и Адам.

 

С червен конец на възли и стръкове метличе –

някой за сполука е нарекъл амулет.

Сънува че ще има и за него Беатриче,

само да изтегли печелившият билет.

 

Простено му е, млад е,още не разбрал -

не се цени доброто в цифри и с кантар.

Тежи това което в повече си дал,

за него няма приз, ни Нобел, ни Оскар.

© Илия Станков Всички права запазени

Червен конец със седем възела и метличе-против уроки...

Омайниче,биле- за обич....на Еньовден.

 

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??