СЛЪНЧЕВ ПРАЗНИК!
ОМАНА
посветено*
Имам вкус на море...
На буйно море,
пленило реки закачливи...
Ти си – бряг ожаднял,
що вълните зове
и от морската пяна пенлива,
сътворяваш ме – блян,
пълнолунно мечтан
и задъхано, бавно отпиваш...
Имам дъх на поле...
Некосена трева,
на разсъмване в диви усои...
Като биле любовно съм
от венец на мома –
порочност в мислите твои.
От сто билки омая
само мен пожела,
със страстта на нестихващ порой...
Имам цвят на дъга...
Пъстрокрила дъга,
в която художник е влюбен...
Ти си – дъжд ослепял
от таз красота,
с поглед трескаво търсещ, бездомен –
плач небесен проливаш,
цветовете отмиваш,
за да слеем душите си... В спомен.
© Адриана Зарева Всички права запазени
Поздравления!
Емилия