20.12.2006 г., 14:07 ч.

Онези нощи 

  Поезия
786 0 6
Сънувам нощите във тишина родени,
повити в пелени от призрачна мъгла,
където небеса студени
покриват спящата земя.
Сънувам жертвени огньове,
безмълвни ледени слова,
бледата Луна изгаря
посмелите да бродят в пустошта.
Сънувам вятъра танцуващ -
насилник луд и заслепен,
оплитащ се в коси и клони,
играещ всеки път със мен.
Сънувам тези сънища потайни,
звездите-бисери във черен тюл
изгаснали са вече безвъзвратно -
въглени в огнището на Юл.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??