19.09.2008 г., 13:37 ч.

Онова момиче 

  Поезия » Любовна
968 0 2

Онова момиче

Ти помниш ли онова малко, наивно момиче?

То вярваше в чудесата на света.

То обичаше така невинно и красиво,

но в кошмар превърна се любовта...

За миг светът се срути,

намери останки от своята душа...

Опитваше се себе си да събере,

но уви - кошмарът го обви с две ръце!

Сега момичето е празно,

без душа и без сърце.

Обича пак,

но не с онази страст безстрашна,

обича - но с половин сърце!

Ти не помниш малкото момиче,

ти не виждаше сълзите в нощта,

ти не знаеше за болката в сърцето,

ти не знаеше, че остана без душа!

В онази нощ греховна

ти всичко свято и отне...

Остана тяло -

без душа-надежда,

остана с половин сърце.

Момичето порасна,

но живя в лъжа.

Обичта я плаши...

- Обич ли? - казва тя,

- Обич няма... Всичко е лъжа!

© Ваня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре си го подредила...каквото и да казват,аз съм на мнение,че по голяма муза от мъката няма!!!
  • леле уникално е...
Предложения
: ??:??