11.11.2011 г., 20:04 ч.

Опит за летене 

  Поезия » Пейзажна
740 0 7

Опит за летене

 

 

Със сълзи на очи ще ви разкажа

наскорошния опит за летене.

Отлепвайки крака си от паважа,

крилете ми политнаха… без мене.

 

И с трясък строполих се на земята.

Заплаках и проклинах, който зърнех.

Със погледи съчувствени децата

спогледаха се. Станах и си тръгнах.

 

Прибрах се и отново си поплаках –

крилете си изгубих сред простора.

Безкрайно дълго птичките очаквах,

за пухче и перце да ги помоля.

 

До зимата, снегът и ветровете

по-малко от три седмици остават.

Криле да си направя как, кажете,

щом лястовичките си заминават?

 

Съчувствено кокошка качулата

отскубна от перчема разноцветен

най-яркото перце от чисто злато

и цялата от щастие загреях!

 

Улулицата за перце помолих,

и сивичкия врабчо от стрехата.

И патицата даже ми помогна,

че тя ми е приятелка позната.

 

В гората тъмна чухалчето скрито,

и бухалът, и славейчето мило

за пухче и перце ги поразпитах

и сбрах си цяла шепа перушина.

 

Прибрах се бързо, още от вратата

за работа захванах се с иглата –

ще са готови още днес крилата

и утре ще летя към небесата!!!

 

 

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??