6.01.2008 г., 14:13 ч.

Опит за нагаута* 

  Поезия » Източни форми
685 0 22
 

МОРСКА  БУРЯ

(опит за нагаута*)

 

Високите вълни

разбиват се в скали.

Превръщат се на пяна.

 

Черни облаци

надвиснали отгоре.

Мрежите са празни.

 

Реве морето.

Камшичено дъждът плющи

по извити гърбове.

 

Беснее вятър.

Лодки гонят брегове.

Уморени са веслата.

 

Разкъсани очи

в мокра тъмнина

напразно търсят бряг.

 

Нагаута* - дълга песен - неопределен брой редуващи се 5 и 7 сричкови стихове.

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??