23.02.2014 г., 20:44 ч.

Опит за песен 

  Поезия » Друга
834 0 15

                                         Пей ли ми пей,

                                         моя малка чучулиго!

                                         С песен ме сгрей,

                                         че топлина ми не стига...

                                         

                                         Сърце ми премръзна

                                         всред чуждите хора,

                                         сърцето ми тъжно

                                         стопли ти отгоре.

                          

                                         ... и аз пак днеска

                                         под  небето съм родно,

                                         в зимата тежка

                                         сам къде ли не бродих.

 

                                         Млади години

                                         далече погребах.

                                         Пей и спаси ме,

                                         за миг от прокоба!

 

                                         За миг да забравя

                                         скръб - чужда и своя,

                                         ръждясали брави,

                                         и къща покойник...

 

                                         Пей ли ми пей,

                                         моя малка чучулиго!

                                         С песен ме сгрей, 

                                         че топлина ми не стига...

 

 

 

© Милко Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??