2.06.2010 г., 11:27 ч.

Опит за разговор 

  Поезия
1844 0 13

Опит за разговор

 

Облечи си

пак простите дрешки.

Възвърни

ръста среден, човешки.

Ти си Христо, любимият;

ти си Христо, бащата;

имаш своята майчица: свята!

Ти си само на двайсет и осем!

Вече знаеш... какво си.

За тебе говорят само твоите думи:

рано е другите да те разберат!

За тебе милеят... сто стаени куршума

и най-безразсъдният път!

Защо ти

свинец да поемеш в гърдите:

за другите пак ще останат!

Какво, че народът за тебе ще пита,

щом няма до крак той  до теб да застане!

 

Но ако не тръгнеш сега... към смъртта,

ще спят  кротко - всички  -

до свойте момичета!

Постигна ти най-трудното

на страшната цена:

научи ни да те обичаме!

© Цонка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??