26.11.2020 г., 13:39 ч.

Опит за тълкуване на сънища... 

  Поезия » Друга
190 0 1

 

Опит за тълкуване на сънища...

 

В залязващия ден загледан

си мисля пак какво ли не,

понеже често напоследък

сънувам бягащи коне...

 

Те тропат яростно с копита

и се събуждам плувнал в пот,

ала отлитат както дните

и подлудяващо в галоп...

 

Остава само тъ́мен тъ́тен

заглъхващ във нощта след тях,

а над Света едва разсънен –

полупрозрчен звезден прах...

 

Обяздил яростта им дива

във галопиращият бяг –

ранен и с болка си отива

Животът вече куцокрак!...

 

... Не знам какво ли означават

в сънят препускащи коне́,

но не за спорт или забава

ги гоня в нощното небе!...

 

... На залезът потънал в здрача

си мисля „разни“ пак неща

и чудя се: какво ли значат –

конете гонени в съня...

 

26.11.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ех, конете....... символът на свободния дух. И все пак е странно да си затворен в остаряващото си тяло, но с млад дух. Браво Коста!
Предложения
: ??:??