15.10.2023 г., 16:41 ч.

Опитах... Видях... И разбрах... 

  Поезия
180 1 0

Опитах... Видях... И разбрах...

 

Бях сред хората... В тълпата...
Опитах да съм част дори...
А те ме тъпчеха с краката...
С въпроса:
"Май нещо те...Боли..!"

 

С усмивка, но и с болка им отвръщах...
"Ооо, нищо... Всичко е наред..!"
А вечерите... Кръв повръщах...
И Душата си лекувах... В лед..!

 

По неволя се превърнах в лекар...
Психолог, хирург и ортопед...
И лекувах всеки милиметър...
За да продължа... Напред..!

 

Преминах през тълпа от хора...
Но човеци в нея не видях...
Не получих... Никаква опора...
Но научих... И разбрах..!

 

Да стоя далече от тълпата...
Да съм различен... Единак...
Да обгрижвам себе си... Душата...
Аз не съм подлога... Нито съм глупак.!!!

 

Калоян Христов©️
(Chris Heart)
11.10.2020
Бирмингам

© Калоян Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??