29.05.2008 г., 12:56 ч.

Опитай да бъдеш... 

  Поезия
611 0 4

Опитай да бъдеш безсребърник.

Пробвай поне.

Припомни си забравена радост.

Разтвори ръцете си като криле.

Леко е.

Три лозови пръчки посади, наречи -

за щастие, обич и лудост.

Кой го прави? Не питай.

Това си ти...

Хайде, отлитай.

Какво по-щастливо сбъдване от това -

обичта ненадейно връхлита,

кое е по-нормално от лудостта...?

Безсребърник да бъдеш опитай... 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??