20.06.2008 г., 19:52 ч.

Опитай да летиш 

  Поезия » Философска
939 0 10

Гънките на дланите си гледам -

в тях е скрита моята съдба.

Смисъл във чертичките откривам –

уча се да “гледам на ръка”.

 

Уча се живота да предричам,

да предсказвам пътя си напред.

Думички магически изричам

(пиша ги в поредния куплет).

 

Но във мене мисъл се прокрадва:

“Може би е по-добре да спреш.

За да може всичко да те радва,

не е нужно да го разбереш.

 

Не е нужно да го разтълкуваш

и систематично подредиш.

Вместо само празно да мъдруваш

по-добре - опитай да летиш!”

© Деси Копчалийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??