23.08.2007 г., 9:01 ч.

Опитвам се да бъда Аз 

  Поезия
507 0 3

Опитвам се да бъда себе си, но не спори…

Защото твърде много живота ми е бил раним.

И ме заливаше човешка жлъч, отвред.

И в блато газех всеки ден

 

Опитах се да бъда Аз -

и плямпаща тълпа срещу мене зина -

Грешница!

А нима да бъдеш земна е прокоба?

 

Загърбила мечтите си,

опитах се да бъда по-човечна…

Но не срещам разбиране,

а само удари от бумеранг... се връщат в сърцето.

 

Опитах се да любя, не успях…

Защото казаха ми, че не мога.

А не е ли грях да лъжеш със сърцето си?

Не е ли грях?

 

Докоснах се до нов, злобеещ свят,

на егоизма по принуда

станах протеже, безсрочно.

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, момичета!!
  • Наранена си , но си бъди себе си, Златна Нели, хубав стих, такъв е животът , може да бъде много красив, но и много жесток и лицемерен.С обич.
  • Браво, Нели!
    Много ми хареса!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??