17.06.2009 г., 20:02 ч.

Оптимистично 

  Поезия » Гражданска
507 0 0

Оптимистично

Във свят на ярост и тъга,
сред шумове и бръмчила,
една надежда винаги гори
и в хиляди сърца тупти.
Във тоз забързан свят коварен,
денят за някой е кошмарен.
Но подариш ли някому усмивка,
дариш ли някой с целувка,
дадеш ли стотинка на беден,
и бъдеш ти за някого полезен -
радост ще изпълни душата ти
и звезди ще засветят в очите ти.
А в тоз живот и трябва да се взема,
рецептата за щастие е лесна:
когато за усмивката получиш усмивка,
на целувката отвърнат с целувка,
сбъднеш ли поне една своя мечта,
и ако някой ден "потънеш" в беда.
поне един човек да те издърпа на брега!

© Мария Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??