1.10.2009 г., 12:39 ч.

Орис 

  Поезия » Друга
400 0 7

                                                   О Р И С

                                                                              Посвещавам на всички вас, мои братя и 

                                                                              сестри по перо, и ви поздравявам с 

                                                                              празника на поезията - 1 октомври!

 

Търкаля нагоре своя камък поетът.

Наивник, за който всички дни са недели.

С мисли необичайни, към небето поели,

а  сърцето му рохко из тинята крета.

 

Съдбата с чепатата гега сърдито

късмета му ялов напъжда в гората.

Той - срамежливо дете сред децата,

се провира на дните през гъстото сито.

 

А стихът му - проклятие и благословия,

със слюнка отровна е често изкъпан.

И макар че е на глашатая вехтия тъпан,

като срамна болест поетът го крие.

 

Все не достига на зимата бялата грива,

той - първият и последен човек на земята.

Вечният жител на Вселената свята

рано си тръгва и при звездите отива...

 

                                                                             Загора

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??