31.03.2009 г., 16:28 ч.

Ориснице 

  Поезия » Друга
823 0 13

Застели ми легло от коприна

и пътека от пурпурен плюш.

Ще се върна отсам след години -

отключи ми със златния ключ.

 

 

Подари ми каквото ми взеха -

на челото ми - ясна звезда,

на сърцето ми - слънчева дреха,

на очите ми - жива вода.

 

 

Нека бъда родена във риза

и се пръкна във някой дворец.

Посрещни ме с любов и орисай -

нека този път имам късмет.

 

1996

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??