Ти бродиш по света - Любов,
ту сбръчкана, ту в бебешко лице родена.
От миналото твоят рицар верен,
на стара кранта във ръждясали доспехи,
до днешния ни век модерен -
на Интернет - свят без бариери,
пак търси своята Дулсинея
и вятърните мелници за нея
превръща в най-страшни великани.
Ти, скитнице потайна, без умора
си търсена и чакана от тези,
които в нощи пурпурни разравят
жаравата, за да възкръснеш
от пепелта със сила нова
и с буен огън да изгаряш
сърца и да рушиш окови.
Ти, майка и орисница добра.
Ти, стичаща се, пареща сълза.
Ти, нежен морски бриз и ураганен вятър.
Ти...
Ти бродиш по света, Любов!
© Марина Илиева Всички права запазени
Поздрав!!!