Nov 12, 2008, 7:57 PM

Ориснице Любов 

  Poetry
488 0 2
 

Ти бродиш по света - Любов,

ту сбръчкана, ту в бебешко лице родена.

От миналото твоят рицар верен,

на стара кранта във ръждясали доспехи,

до днешния ни век модерен -

на Интернет - свят без бариери,

пак търси своята Дулсинея

и вятърните мелници за нея

превръща в най-страшни великани.

 

Ти, скитнице потайна, без умора

си търсена и чакана от тези,

които в нощи пурпурни разравят

жаравата, за да възкръснеш

от пепелта със сила нова

и с буен огън да изгаряш

сърца и да рушиш окови.

 

Ти, майка и орисница добра.

Ти, стичаща се, пареща сълза.

Ти, нежен морски бриз и ураганен вятър.

Ти...

Ти бродиш по света, Любов!

 

© Марина Илиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??