Още епиграмки
1/ Със тия хора във страната,
ще се проклинаме съдбата,
те няма никога да спрат
от чужди манжи да ядат!
И така под път над път,
душиците ни ще ядат,
но не за да вървят нещата,
и хората да са добре,
а си умират на ината,
на „метено„ да се серè!
2/ Аз тези мърльовци ги знам,
все търсят те кого да ритат.
Такива хора нямат срам,
те гледат своите копита!
И тъй от техните текмета*,
животът ни върви проклето.
И с тая работа поета,
те трупат своя капитал.
И всички сме на този хал!
___________________
*- ритници
13.09.2013г., Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени