15.11.2006 г., 18:45 ч.

Осиротях 

  Поезия
698 0 10

Отиде си... остави ни сами,

без твоята любов осиротели.

Знам, неизбежно е,

а толкова боли:

оглеждам се...

да зърна косите посребрели.

В сърцето ми ти пак си тук -

плетеш поредния пуловер,

приседнала на пейката отвън,

следиш с очи как твоя внук

играе с топката на двора.

Ти никога не беше уморена,

посрещаше ни с топлия си глас,

а къщата, все тъй подредена,

бе винаги отворена за нас.

Още помня малката градина -

море неизброими цветове,

лалета, рози, къдрави гергини

разнасяха там своя аромат.

Прощаваше ни всяка лудория,

дори и строга, пак усещах обичта ти.

Подавам ти ръка...

Моля те, вземи я!

За да получа прошката ти...

© Зл Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??