29.09.2017 г., 21:02 ч.

Ослободена од кафез 

  Поезия » Любовна
283 0 0

Кога ме ослободија од кафез

ја пуштив месечината во бунар

и со две капки вода

ја изгасив својата жед.

Заспав под отворено небо

сончогледите го ѕиркаа моето уморно лице

ангелите ги пееја моите песни

луѓето го спомнуваа моето име.

А јас

јас бев птица ослободена од кафез

со желба за живот во височини.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??