Sep 29, 2017, 9:02 PM

Ослободена од кафез 

  Poetry » Love
251 0 0

Кога ме ослободија од кафез

ја пуштив месечината во бунар

и со две капки вода

ја изгасив својата жед.

Заспав под отворено небо

сончогледите го ѕиркаа моето уморно лице

ангелите ги пееја моите песни

луѓето го спомнуваа моето име.

А јас

јас бев птица ослободена од кафез

со желба за живот во височини.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??