13.02.2019 г., 10:56 ч.  

Осми март 

  Поезия » За деца
314 0 4

Днес е Осми март и зная

той е празник на жената.

С мойта кукла Мая,

ще отидем до лехата.

 

Там кокичета са скрити

между преспите от сняг.

Със камбанки беловити

гонят утринния мрак.

 

Цели пет, ще наберем

и букетче, ще направим.

На покривката от лен

сетне тайно, ще оставим.

 

Мама щом във хола влезе

с Мая силно, ще я гушнем:

"Тъй обичаме те, мамо!",

на ушенце, ще прошушнем!

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??