Днес е Осми март и зная
той е празник на жената.
С мойта кукла Мая,
ще отидем до лехата.
Там кокичета са скрити
между преспите от сняг.
Със камбанки беловити
гонят утринния мрак.
Цели пет, ще наберем
и букетче, ще направим.
На покривката от лен
сетне тайно, ще оставим.
Мама щом във хола влезе
с Мая силно, ще я гушнем:
"Тъй обичаме те, мамо!",
на ушенце, ще прошушнем!
© Хари Спасов All rights reserved.