23.10.2014 г., 18:00 ч.

Останах гол с едно сако 

  Поезия » Хумористична
403 0 0

                                                       Останах гол с едно сако

                           

                                                         Всеки става греховен

                                                         в този свят лъжовен

                                                         от правия път

                                                         отклони ли се един път.

                 

                                                         Срещнах жена лукава

                                                         с поглед лукав от лукави очи.

                                                         В ръцете й изпаднах в забрава,

                                                         любовта й в пламъци ме изгори.

               

                                                         Изгоря и къщата ми в таз любов,

                                                         изгоря и апартамента нов,

                                                         и семейното гнездо.

                                                         Останах гол с едно сако!

                            

                                                         Архаичната любов

                                                         в света забързан, нов

                                                         не се котира вече!

                                                         Мираж е честността, далечен!  

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??