Останете си вкъщи -
непрестанно мълвим.
Нека нашите тъщи
в този мор да спасим!
Че след цялата драма,
те ще станат добри!
Ще престанат през рамо
да ни гледат в очи!
Те след тежката зима
ще говорят навред,
как във вкъщи си имат
сладък зет, като мед!
Те с любов и целувки
ще ни вкарват във сън,
в който наште обувки
не ще сочат навън!
Всеки ден те ще готвят
чудни, вкусни чорби!
Капами ще приготвят
всяка вечер дори!
Поморийска ракия
ще ни носят на крак!
Дълго с нас ще си пият,
от зори чак до мрак!
Ще ни гледат децата
по-добре от преди.
Само трябва в бедата
да стоим настрани!
Тъй че, дайте да бъдем
отговорни сега!
Да спасим това чудо -
наште тъщи в беда!
.....
Останете си вкъщи
до свекърви и тъщи!
Юри
Йовев
Март
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени