12.03.2018 г., 10:31 ч.

Остани до Залеза 

  Поезия » Любовна
512 1 4

Остани до Залеза
и не търси причина,
не ми пропъждай облаците -
с тях е по-красив,
от ъгъла наднича Месечина,
рисуват птици в полет
с огненочервен курсив.
До Изгрева не бързай
да пресичаш по-напряко,
покривай ме с воала от прегръдки,
налей от Пътя млечен
чаша със омайно мляко
да я отпиваме на бавни глътки.
Сбъдни за мен Зората и... остани
до следващия Залез облачнокрасив,
(аз да съм причина)
и живият Живот по-жив.

 

Galaxi

© Галина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??